Dat meldt het doorgaans goed-geïnformeerde financiële persbureau Bloomberg. VW heeft van een Amerikaanse rechter tot 28 juni de tijd gekregen om met voorstellen voor het oplossen van dieselgate te komen. De Duitse autobouwer zou nu 6,5 miljard dollar aan schadevergoeding willen betalen aan de eigenaren van de betrokken dieselauto’s – deels om die auto’s terug te kopen – en nog eens 3,5 miljard aan boetes voor de federale en Californische toezichthouders.

Aanpassen of terugkopen 

Als het plan wordt geaccepteerd, dan hebben de autobezitters de keus hun dieselmotor aan te laten passen of hun auto’s terug te verkopen. Vorige week werd bekend dat de Belgische consumentenbond Test-Aankoop voor de rechter daar een soortgelijke regeling eist als in de VS wordt aangeboden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding