PSA geeft autofabriek Rennes weer toekomst

PSA Peugeot-Citroën heeft een nieuwe Citroën toegewezen aan de eerder met sluiting bedreigde autofabriek in Rennes. PSA was eerst van plan het nieuwe model buiten Europa te bouwen maar heeft na een uitgebreide studie toch besloten dat liever in Frankrijk zelf te doen.

PSA zal 100 miljoen investeren in de vestiging in Rennes om daar vanaf 2018 een nieuwe crossover te fabriceren. De capaciteit van de fabriek wordt opgevoerd van de huidige 60.000 naar 100.000 auto’s per jaar en ook worden er 100 nieuwe medewerkers aangesteld.  

De fabriek heeft daarmee weer voor zeker tien jaar werk, aldus topman Carlos Tavares tijdens een bezoek aan Rennes. "Het besluit om dit nieuwe model in Rennes te bouwen is mogelijk gemaakt door de toewijding van alle werknemers en de bereidheid van de vakbonden om mee te werken aan de toekomst van deze fabriek." Eind april sloot PSA een akkoord met die bonden over meer flexibele arbeidsvoorwaarden, dat als voorwaarde gold voor de toewijzing van nieuwe modellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA geeft autofabriek Rennes weer toekomst - Automobielmanagement.nl

PSA geeft autofabriek Rennes weer toekomst

PSA Peugeot-Citroën heeft een nieuwe Citroën toegewezen aan de eerder met sluiting bedreigde autofabriek in Rennes. PSA was eerst van plan het nieuwe model buiten Europa te bouwen maar heeft na een uitgebreide studie toch besloten dat liever in Frankrijk zelf te doen.

PSA zal 100 miljoen investeren in de vestiging in Rennes om daar vanaf 2018 een nieuwe crossover te fabriceren. De capaciteit van de fabriek wordt opgevoerd van de huidige 60.000 naar 100.000 auto’s per jaar en ook worden er 100 nieuwe medewerkers aangesteld.  

De fabriek heeft daarmee weer voor zeker tien jaar werk, aldus topman Carlos Tavares tijdens een bezoek aan Rennes. "Het besluit om dit nieuwe model in Rennes te bouwen is mogelijk gemaakt door de toewijding van alle werknemers en de bereidheid van de vakbonden om mee te werken aan de toekomst van deze fabriek." Eind april sloot PSA een akkoord met die bonden over meer flexibele arbeidsvoorwaarden, dat als voorwaarde gold voor de toewijzing van nieuwe modellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding