Doyen is al sinds 1922 actief op de onderdelenmarkt. Het bedrijf werkt in België zelf, sinds 2004 in ons land, in Luxemburg en in Frankrijk in de distributie van onderdelen en dienstverlening aan rond de 800 garagebedrijven. De groep, die meer dan 3,2 miljoen onderdelen in voorraad zegt te hebben, haalde vorig jaar een omzet van 194 miljoen euro en telt 339 werknemers. AD Frankrijk is met 6.500 werknemers en een omzet van 1,1 miljard een paar stappen groter. Het bedrijf, dat ook actief is in Polen, is sinds vorig jaar eigendom van het Amerikaanse investeringsbedrijf Bain Capital.

Bestuursvoorzitter Roland Soreille van Groupe Doyen Auto zegt : "’Tegen de achtergrond van de Europese consolidatie zijn we blij dat we ons kunnen voegen bij een groep die zijn leiderschap heeft bewezen. Ik ben er zeker van dat Groupe Autodistribution onze identiteit en ons ontwikkelingsmodel zal respecteren. De potentiele synergiën zijn niet alleen economisch, wij delen dezelfde ondernemerswaarden en het professionalisme."

Volgens de Franse media was naast Autodistribution Frankrijk ook PSA (Peugeot Citroën) in de race om Doyen over te nemen.