Mogelijke Brexit zou Jaguar Land Rover miljard pond kosten

De jaarwinst bij Jaguar Land Rover daalt voor het einde van het decennium met maximaal 1 miljard pond als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

Dat melden ingewijden op basis van interne doorrekeningen over de impact van een mogelijke Brexit.

De dip in de winst voor belastingen zou een forse aderlating zijn voor de Britse fabrikant van luxeauto’s. Jaguar Land Rover, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors, behaalde in het boekjaar 2015/2016 een winst voor belastingen van 1,6 miljard pond. Bijna een kwart van de 520.000 verkochte auto’s was bestemd voor de Europese markt.

In de berekening wordt ervan uitgegaan dat de Britten terugvallen op de handelsregels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat zou betekenen dat een tarief van 10 procent moet worden betaald voor export naar de EU. In gunstigere doorrekeningen is de schade nog altijd honderden miljoenen ponden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Al hoop ik van ganser harte dat de britse bevolking zich niet laat bang maken met vergezochte aannames en laat intimideren door de dreigementen van eventuele economische crises, toch vrees ik dat het wel zal gebeuren.
Zijn de britten al zover dat ze liever trots op hun eigen land zijn, dan mopperen op ene stel politici die ze niet eens kennen?

Geplaatst door: Vincent op
Mogelijke Brexit zou Jaguar Land Rover miljard pond kosten - Automobielmanagement.nl

Mogelijke Brexit zou Jaguar Land Rover miljard pond kosten

De jaarwinst bij Jaguar Land Rover daalt voor het einde van het decennium met maximaal 1 miljard pond als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

Dat melden ingewijden op basis van interne doorrekeningen over de impact van een mogelijke Brexit.

De dip in de winst voor belastingen zou een forse aderlating zijn voor de Britse fabrikant van luxeauto’s. Jaguar Land Rover, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors, behaalde in het boekjaar 2015/2016 een winst voor belastingen van 1,6 miljard pond. Bijna een kwart van de 520.000 verkochte auto’s was bestemd voor de Europese markt.

In de berekening wordt ervan uitgegaan dat de Britten terugvallen op de handelsregels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat zou betekenen dat een tarief van 10 procent moet worden betaald voor export naar de EU. In gunstigere doorrekeningen is de schade nog altijd honderden miljoenen ponden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Al hoop ik van ganser harte dat de britse bevolking zich niet laat bang maken met vergezochte aannames en laat intimideren door de dreigementen van eventuele economische crises, toch vrees ik dat het wel zal gebeuren.
Zijn de britten al zover dat ze liever trots op hun eigen land zijn, dan mopperen op ene stel politici die ze niet eens kennen?

Geplaatst door: Vincent op