NEVS blijft NEVS (en nooit meer Saab)

NEVS, het Zweedse autobedrijf National Electric Vehicle Sweden, gaat auto’s bouwen en verkopen onder de eigen merknaam. De ‘opvolger’ van Saab mag die naam niet gebruiken van de gelijknamige vliegtuigbouwer en legt zich daar nu ook bij neer.

"NEVS wordt de merknaam voor onze producten, inclusief de eerste elektrische auto gebaseerd op het 9-3 platform vanaf 2017. Dat betekent dat NEVS niet langer de merknaam Saab zal gebruiken. We hebben alle waardering voor onze geschiedenis en heritage maar we willen herkend worden als onszelf, een leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen die is toegewijd aan het milieu," verklaart president Mattias Bergman.

NEVS beoogt daarbij in de voorhoede te spelen van de nieuwe ontwikkelingen in de auto-industrie. Het bedrijf wil wereldwijd werken maar heeft China als eerste prioriteit. Dat heeft alles te maken met het feit dat het bedrijf twee Chinese grootaandeelhouders heeft.

NEVS heeft de afgelopen tijd ook twee grotere contracten gesloten in China, één met Panda New Energy voor 15.000 elektrische auto’s en nog eens 100.000 elektrische bestelwagens en één met het energiebedrijf Chinese State Grid voor verdere samenwerking op het gebied van elektrische voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Helaas en jammer voor alle echte fans.

Geplaatst door: wvanbeuzekom op
NEVS blijft NEVS (en nooit meer Saab) - Automobielmanagement.nl

NEVS blijft NEVS (en nooit meer Saab)

NEVS, het Zweedse autobedrijf National Electric Vehicle Sweden, gaat auto’s bouwen en verkopen onder de eigen merknaam. De ‘opvolger’ van Saab mag die naam niet gebruiken van de gelijknamige vliegtuigbouwer en legt zich daar nu ook bij neer.

"NEVS wordt de merknaam voor onze producten, inclusief de eerste elektrische auto gebaseerd op het 9-3 platform vanaf 2017. Dat betekent dat NEVS niet langer de merknaam Saab zal gebruiken. We hebben alle waardering voor onze geschiedenis en heritage maar we willen herkend worden als onszelf, een leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen die is toegewijd aan het milieu," verklaart president Mattias Bergman.

NEVS beoogt daarbij in de voorhoede te spelen van de nieuwe ontwikkelingen in de auto-industrie. Het bedrijf wil wereldwijd werken maar heeft China als eerste prioriteit. Dat heeft alles te maken met het feit dat het bedrijf twee Chinese grootaandeelhouders heeft.

NEVS heeft de afgelopen tijd ook twee grotere contracten gesloten in China, één met Panda New Energy voor 15.000 elektrische auto’s en nog eens 100.000 elektrische bestelwagens en één met het energiebedrijf Chinese State Grid voor verdere samenwerking op het gebied van elektrische voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Helaas en jammer voor alle echte fans.

Geplaatst door: wvanbeuzekom op