Beloning Renault-Nissan topman Ghosn wederom ter discussie

De Franse polemiek over de verdiensten van Carlos Ghosn is weer opgelaaid nu bekend is geworden dat hij bovenop de 7,25 miljoen als topman van Renault ook nog eens ruim 9 miljoen heeft gevangen als baas van Nissan. Dat inkomen bij Nissan was bovendien weer 3,5 procent hoger dan een jaar eerder.

Beloning Renault-Nissan topman Ghosn wederom ter discussie

Ghosn heeft zijn ‘Japanse salaris’ zelf bekend gemaakt tijdens een aandeelhoudersvergadering in Yokohama. Hij benadrukte daarbij dat Nissan met een omzet van 91,9 miljard euro een nieuw record heeft neergezet. Voor het lopende boekjaar, dat op 1 april is begonnen, verwacht het Japanse bedrijf echter wel een verslechtering door de opgelopen koers van de Yen.

Ghosn, die al sinds 1999 bij Nissan aan het hoofd staat, is de hoogst-betaalde CEO van een Japanse onderneming. Zijn college Akio Toyoda komt bij Toyota niet verder dan 2,7 miljoen euro. Met zijn totale inkomen van 16,3 miljoen scoort de Braziliaan echter nog wel lager dan collega’s bij General Motors of Ford. Ghosn lag in Frankrijk al zwaar onder vuur vanwege zijn hoge inkomsten bij Renault zelf. De aandeelhouders, waaronder de staat, keurden zijn salaris af maar de beloningscommissie gaf toch het groene licht. De polemiek wordt nog wat verscherpt door het feit dat er in Frankrijk net een felle strijd woedt over het verslechteren van de arbeidsomstandigheden van werknemers.

Beloning Renault-Nissan topman Ghosn wederom ter discussie - Automobielmanagement.nl

Beloning Renault-Nissan topman Ghosn wederom ter discussie

De Franse polemiek over de verdiensten van Carlos Ghosn is weer opgelaaid nu bekend is geworden dat hij bovenop de 7,25 miljoen als topman van Renault ook nog eens ruim 9 miljoen heeft gevangen als baas van Nissan. Dat inkomen bij Nissan was bovendien weer 3,5 procent hoger dan een jaar eerder.

Beloning Renault-Nissan topman Ghosn wederom ter discussie

Ghosn heeft zijn ‘Japanse salaris’ zelf bekend gemaakt tijdens een aandeelhoudersvergadering in Yokohama. Hij benadrukte daarbij dat Nissan met een omzet van 91,9 miljard euro een nieuw record heeft neergezet. Voor het lopende boekjaar, dat op 1 april is begonnen, verwacht het Japanse bedrijf echter wel een verslechtering door de opgelopen koers van de Yen.

Ghosn, die al sinds 1999 bij Nissan aan het hoofd staat, is de hoogst-betaalde CEO van een Japanse onderneming. Zijn college Akio Toyoda komt bij Toyota niet verder dan 2,7 miljoen euro. Met zijn totale inkomen van 16,3 miljoen scoort de Braziliaan echter nog wel lager dan collega’s bij General Motors of Ford. Ghosn lag in Frankrijk al zwaar onder vuur vanwege zijn hoge inkomsten bij Renault zelf. De aandeelhouders, waaronder de staat, keurden zijn salaris af maar de beloningscommissie gaf toch het groene licht. De polemiek wordt nog wat verscherpt door het feit dat er in Frankrijk net een felle strijd woedt over het verslechteren van de arbeidsomstandigheden van werknemers.