China wil bandenproductie met 40% verminderen

De Chinese overheid wil de bandenproductie in China met 40% verminderen om de overcapaciteit in de sector tegen te gaan.

China wil bandenproductie met 40% verminderen

Dit zei Mary Xu, vertegenwoordiger van de China Rubber Industry Association tijdens de Future Tire conferentie op Reifen in Essen.

Om de overcapaciteit tegen te gaan wil de Chinese overheid het aantal kleine bandenmakers in China terugdringen. Hiertoe wil men de bandenproductie in China reguleren. Volgens Xu hebben meer sectoren in de industrie te maken met overcapaciteit. Deze volgt op snelle groei in de afgelopen 10 tot 20 jaren van de Chinese economie.

De maatregelen zullen vooral kleinere en nieuwe bedrijven treffen op het gebied van emissie, energie-efficiency en de gevolgen voor het milieu.
Ook zet de CRIA in op de introductie van een bandenlabel systeem in China: "Kleinere bandenproducenten hebben wellicht niet genoeg geld voor research en testen van de banden. Zij kunnen dan ook niet overgaan op de labelling. De consumenten zullen dan ook hun banden niet meer kopen."

China wil bandenproductie met 40% verminderen - Automobielmanagement.nl

China wil bandenproductie met 40% verminderen

De Chinese overheid wil de bandenproductie in China met 40% verminderen om de overcapaciteit in de sector tegen te gaan.

China wil bandenproductie met 40% verminderen

Dit zei Mary Xu, vertegenwoordiger van de China Rubber Industry Association tijdens de Future Tire conferentie op Reifen in Essen.

Om de overcapaciteit tegen te gaan wil de Chinese overheid het aantal kleine bandenmakers in China terugdringen. Hiertoe wil men de bandenproductie in China reguleren. Volgens Xu hebben meer sectoren in de industrie te maken met overcapaciteit. Deze volgt op snelle groei in de afgelopen 10 tot 20 jaren van de Chinese economie.

De maatregelen zullen vooral kleinere en nieuwe bedrijven treffen op het gebied van emissie, energie-efficiency en de gevolgen voor het milieu.
Ook zet de CRIA in op de introductie van een bandenlabel systeem in China: "Kleinere bandenproducenten hebben wellicht niet genoeg geld voor research en testen van de banden. Zij kunnen dan ook niet overgaan op de labelling. De consumenten zullen dan ook hun banden niet meer kopen."