Oldtimer is de beste investering

Investeren in een oude Ferrari of Porsche levert een aanzienlijk beter rendement op dan aandelen of andere beleggingen.

Luxe, klassieke auto’s zijn in sommige gevallen de laatste tien jaar 467 procent meer waard geworden, wijn steeg in die periode met 235 procent in waarde terwijl een gemiddeld hedge fund een rendement van nog geen acht procent opleverde.

Dat blijkt uit de Knight Frank Luxury Investment Index, een door een Brits onderzoeksbureau opgestelde ranglijst van het rendement op investeringen. Over de laatste twaalf maanden gezien leverden oldtimers ook weer een rendement van 17 procent op het geïnvesteerde bedrag op terwijl hedge funds door de crisis op de aandelenmarkt en de lage rente een verlies van 2 procent moesten incasseren.

Unieke klassieke auto’s worden ook nog altijd voor recordbedragen geveild. Zo verwisselde eerder dit jaar een 1957 Ferrari 335 Sport voor 32 miljoen euro van eigenaar. Deskundigen wijzen er wel op dat de rendementen ook bij oude auto’s snel aan het afnemen zijn omdat er te veel op de markt lijken te komen. "Er zijn steeds meer veilinghuizen en veilingen. Veilingen die vroeger in een dag werden afgewerkt duren nu twee dagen en het aantal dealers in klassieke auto’s is in vijf jaar tijd verdubbeld," vertelt Dietrich Hatlapa van Historic Automobile Group International (bekend van de HAGI index) tegen de Financial Times.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oldtimer is de beste investering - Automobielmanagement.nl

Oldtimer is de beste investering

Investeren in een oude Ferrari of Porsche levert een aanzienlijk beter rendement op dan aandelen of andere beleggingen.

Luxe, klassieke auto’s zijn in sommige gevallen de laatste tien jaar 467 procent meer waard geworden, wijn steeg in die periode met 235 procent in waarde terwijl een gemiddeld hedge fund een rendement van nog geen acht procent opleverde.

Dat blijkt uit de Knight Frank Luxury Investment Index, een door een Brits onderzoeksbureau opgestelde ranglijst van het rendement op investeringen. Over de laatste twaalf maanden gezien leverden oldtimers ook weer een rendement van 17 procent op het geïnvesteerde bedrag op terwijl hedge funds door de crisis op de aandelenmarkt en de lage rente een verlies van 2 procent moesten incasseren.

Unieke klassieke auto’s worden ook nog altijd voor recordbedragen geveild. Zo verwisselde eerder dit jaar een 1957 Ferrari 335 Sport voor 32 miljoen euro van eigenaar. Deskundigen wijzen er wel op dat de rendementen ook bij oude auto’s snel aan het afnemen zijn omdat er te veel op de markt lijken te komen. "Er zijn steeds meer veilinghuizen en veilingen. Veilingen die vroeger in een dag werden afgewerkt duren nu twee dagen en het aantal dealers in klassieke auto’s is in vijf jaar tijd verdubbeld," vertelt Dietrich Hatlapa van Historic Automobile Group International (bekend van de HAGI index) tegen de Financial Times.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding