Zuid-Korea arresteert VW-baas

Zuid-Korea heeft een directeur van Volkswagen in dat land gearresteerd vanwege het dieselschandaal.

De directeur, die alleen is aangeduid als Yoon, wordt beschuldigd van overtreding van de nationale milieuwetten en valsheid in geschrifte. Justitie stelt dat Volkswagen het maximale emissie- maar ook het geluidsniveau bij meer dan twintig modellen te laag heeft aangegeven om de vereiste invoervergunningen voor de Koreaanse markt te verkrijgen.

De arrestatie vond plaats in opdracht van het Seoel District Court dat de gevolgen van dieselgate in Zuid-Korea onderzoekt. Een woordvoerder van Volkswagen in Seoel heeft de arrestatie bevestigd maar gaf verder geen commentaar. De Volkswagen Groep heeft vorig jaar rond de 68.000 VW’s en Audi’s in Zuid-Korea verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zuid-Korea arresteert VW-baas - Automobielmanagement.nl

Zuid-Korea arresteert VW-baas

Zuid-Korea heeft een directeur van Volkswagen in dat land gearresteerd vanwege het dieselschandaal.

De directeur, die alleen is aangeduid als Yoon, wordt beschuldigd van overtreding van de nationale milieuwetten en valsheid in geschrifte. Justitie stelt dat Volkswagen het maximale emissie- maar ook het geluidsniveau bij meer dan twintig modellen te laag heeft aangegeven om de vereiste invoervergunningen voor de Koreaanse markt te verkrijgen.

De arrestatie vond plaats in opdracht van het Seoel District Court dat de gevolgen van dieselgate in Zuid-Korea onderzoekt. Een woordvoerder van Volkswagen in Seoel heeft de arrestatie bevestigd maar gaf verder geen commentaar. De Volkswagen Groep heeft vorig jaar rond de 68.000 VW’s en Audi’s in Zuid-Korea verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding