PSA heeft al eerder meegedeeld 100 miljoen euro aan risicokapitaal beschikbaar te stellen voor bedrijven en bedrijfjes in de mobiliteitswereld. Een deel van dat geld gaat nu naar TravelerCar dat in 2012 is opgericht en inmiddels vanuit 80 vestigingen meer dan 100.000 gebruikers in zes Europese landen bedient. TravelerCar biedt bij vliegvelden, stations en in stadscentra drie verschillende diensten aan: gratis parkeren voor mensen die het goed vinden dat hun auto tijdelijk door een ander wordt gebruikt, kortingen op parkeertarieven voor wie niet wil autodelen en autoverhuur tegen lagere tarieven.

"De auto is een mobiliteitsmiddel, het langere tijd stil staan moet beperkt blijven en het bestaande wagenpark dient zo goed mogelijk gebruikt te worden," zegt PSA in een toelichting. De deelname past in het nieuwe strategische vijfjarenplan ‘Push to Pass’ waarmee topman Carlos Tavares van zijn onderneming ‘een dienstenaanbieder van meervoudige mobiliteitsvormen voor klanten in de hele wereld wil maken’.