Tesla haalt doelstelling weer niet

Tesla heeft in het tweede kwartaal 18.345 personenauto’s van de band laten rollen. Dat is weliswaar 20 procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar maar nog altijd minder dan de 20.000 exemplaren waarop Tesla gemikt had.

Ook het aantal daadwerkelijk afgeleverde auto’s, 14.370 stuks, bleef een stuk onder de prognose. Wel lijkt er verbetering op komst want Tesla meldt dat de helft van de nieuwe auto’s in de laatste vier weken van het kwartaal geproduceerd werd.

Tesla is hard bezig met het opvoeren en verbeteren van de productieprocessen. Het bedrijf mikt er nu op in het lopende kwartaal 2.200 personenauto’s per week te kunnen bouwen en dat in de laatste drie maanden van dit jaar verder op te voeren tot 2.400 per week. Dat zou betekenen dat de productie over de tweede jaarhelft uit moet komen op rond de 50.000 exemplaren, bijna net zo veel als in heel 2015. Eerder dit jaar haalde de onderneming via de uitgifte van nieuwe aandelen ook al bijna 2 miljard dollar op om te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla haalt doelstelling weer niet - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt doelstelling weer niet

Tesla heeft in het tweede kwartaal 18.345 personenauto’s van de band laten rollen. Dat is weliswaar 20 procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar maar nog altijd minder dan de 20.000 exemplaren waarop Tesla gemikt had.

Ook het aantal daadwerkelijk afgeleverde auto’s, 14.370 stuks, bleef een stuk onder de prognose. Wel lijkt er verbetering op komst want Tesla meldt dat de helft van de nieuwe auto’s in de laatste vier weken van het kwartaal geproduceerd werd.

Tesla is hard bezig met het opvoeren en verbeteren van de productieprocessen. Het bedrijf mikt er nu op in het lopende kwartaal 2.200 personenauto’s per week te kunnen bouwen en dat in de laatste drie maanden van dit jaar verder op te voeren tot 2.400 per week. Dat zou betekenen dat de productie over de tweede jaarhelft uit moet komen op rond de 50.000 exemplaren, bijna net zo veel als in heel 2015. Eerder dit jaar haalde de onderneming via de uitgifte van nieuwe aandelen ook al bijna 2 miljard dollar op om te investeren in uitbreiding van de productiecapaciteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding