Belgische markt houdt sterke groei vast

In België zijn de afgelopen maand weer bijna 12 procent nieuwe personenauto’s geregistreerd dan in juni 2015.

Over het eerste halfjaar komt de Belgische automarkt daarmee op een groei van 7,3 procent uit. Autofederatie Febiac waarschuwt echter wel voor teveel optimisme: "We wijzen toch op het begin van de vervangingscyclus van een deel van de voertuigen die in 2011 – het recordjaar in België – werden ingeschreven, alsook op het excellente Autosalon van januari van dit jaar."

In totaal werden er in juni 55.273 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Het eerste halfjaar komt daarmee op 309.607 nieuwe voertuigen. Ook de markt van lichte vrachtvoertuigen heeft een uitstekende maand juni gekend met een stijging met 22,7%. Over de eerste zes maanden komt de groei in dit segment daarmee uit op 10%. Bij zware vrachtvoertuigen deed zich zoals verwacht na de invoering van de kilometerheffing een daling voor met bijna 22% voor de voertuigen onder 16 ton en van ruim 4% voor die boven 16 ton. Febiac meldt verder ‘een mistroostige maand voor motorfietsen waarvan er afgelopen maand weer ruim 13% minder werden verkocht. Doordat het jaar wel sterk begon, komen de motorfietsen over de eerste zes maanden toch nog uit op bijna 5% groei.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische markt houdt sterke groei vast - Automobielmanagement.nl

Belgische markt houdt sterke groei vast

In België zijn de afgelopen maand weer bijna 12 procent nieuwe personenauto’s geregistreerd dan in juni 2015.

Over het eerste halfjaar komt de Belgische automarkt daarmee op een groei van 7,3 procent uit. Autofederatie Febiac waarschuwt echter wel voor teveel optimisme: "We wijzen toch op het begin van de vervangingscyclus van een deel van de voertuigen die in 2011 – het recordjaar in België – werden ingeschreven, alsook op het excellente Autosalon van januari van dit jaar."

In totaal werden er in juni 55.273 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Het eerste halfjaar komt daarmee op 309.607 nieuwe voertuigen. Ook de markt van lichte vrachtvoertuigen heeft een uitstekende maand juni gekend met een stijging met 22,7%. Over de eerste zes maanden komt de groei in dit segment daarmee uit op 10%. Bij zware vrachtvoertuigen deed zich zoals verwacht na de invoering van de kilometerheffing een daling voor met bijna 22% voor de voertuigen onder 16 ton en van ruim 4% voor die boven 16 ton. Febiac meldt verder ‘een mistroostige maand voor motorfietsen waarvan er afgelopen maand weer ruim 13% minder werden verkocht. Doordat het jaar wel sterk begon, komen de motorfietsen over de eerste zes maanden toch nog uit op bijna 5% groei.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding