Mercedes rond de kaap van 1 miljoen auto’s

Mercedes-Benz heeft in het eerste halfjaar meer dan een miljoen nieuwe auto’s kunnen afleveren. Dat is ruim 12 procent meer dan een jaar geleden en het hoogste aantal dat de Duitse autobouwer ooit in een halfjaar heeft gehaald.

De teller bleef uiteindelijk staan op 1.006.619 automobielen. De beste prestatie komt voor rekening van China, de grootste nationale markt voor het Duitse merk, waar Mercedes-Benz met 219.999 nieuwe auto’s een groei van ruim 33 procent wist te realiseren. In de rest van Azië en de Pacific ging de afzet met 16 procent omhoog. Ook in Europa doet Mercedes-Benz het uitstekend met een toename van meer dan 13 procent naar 444.581 stuks. De Verenigde Staten worden langzamerhand ook belangrijker want hier werden 190.000 nieuwe Mercedessen verkocht, een bescheiden groei met net 2 procent.

Topman Ola Källenius: "We hebben in juni de kaap van 1 miljoen al kunnen ronden en zo ook het beste halfjaar uit onze geschiedenis gerealiseerd. Een derde van alle nieuwe Mercedessen zit in het SUV-segment. Dat laat zien dat ons productenoffensief vruchten afwerpt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes rond de kaap van 1 miljoen auto’s - Automobielmanagement.nl

Mercedes rond de kaap van 1 miljoen auto’s

Mercedes-Benz heeft in het eerste halfjaar meer dan een miljoen nieuwe auto’s kunnen afleveren. Dat is ruim 12 procent meer dan een jaar geleden en het hoogste aantal dat de Duitse autobouwer ooit in een halfjaar heeft gehaald.

De teller bleef uiteindelijk staan op 1.006.619 automobielen. De beste prestatie komt voor rekening van China, de grootste nationale markt voor het Duitse merk, waar Mercedes-Benz met 219.999 nieuwe auto’s een groei van ruim 33 procent wist te realiseren. In de rest van Azië en de Pacific ging de afzet met 16 procent omhoog. Ook in Europa doet Mercedes-Benz het uitstekend met een toename van meer dan 13 procent naar 444.581 stuks. De Verenigde Staten worden langzamerhand ook belangrijker want hier werden 190.000 nieuwe Mercedessen verkocht, een bescheiden groei met net 2 procent.

Topman Ola Källenius: "We hebben in juni de kaap van 1 miljoen al kunnen ronden en zo ook het beste halfjaar uit onze geschiedenis gerealiseerd. Een derde van alle nieuwe Mercedessen zit in het SUV-segment. Dat laat zien dat ons productenoffensief vruchten afwerpt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding