In de afgelopen maand werden er 1,78 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, dat is bijna 18 procent meer dan een jaar geleden en slechts een half procentje minder dan in mei, meldt de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM). De federatie tekent daarbij wel aan dat de autoverkopen vorig jaar juni juist op een erg laag niveau lagen en dat het daarom moeilijk zal zijn om het huidige groeitempo voor heel 2016 vast te houden.

Over het eerste halfjaar komt een groei met ruim acht procent uit de bus, meer dan de zes procent groei die de CAAM voor heel 2016 heeft voorzien. De goede gang van zaken is vooral te danken aan de populariteit van SUV’s bij de Chinese autokoper. Daarnaast werden in deze zes maanden ook 127 procent meer elektrische en hybride auto’s verkocht dan in dezelfde periode in 2015.