PSA verkoopt meer dan 1 miljoen auto’s in Europa in H1

De Europese verkoop van het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste zes maanden van dit jaar het niveau van meer dan 1 miljoen auto’s overtroffen.

PSA verkoopt meer dan 1 miljoen auto’s in Europa in H1

In China ging de verkoop echter fors omlaag, zo maakte PSA dinsdag bekend.
De groepsverkoop in Europa klom met 7,4 procent tot bijna 1,06 miljoen voertuigen. De verkoop van het merk Peugeot ging met bijna 8 procent omhoog en die van Citroën met ruim 7 procent. Daarmee bereikte Citroën zijn beste verkoopresultaat in vijf jaar.

In Latijns-Amerika was sprake van een groei van 16,4 procent, maar in China en Zuidoost-Azië zakten de verkopen met 19,4 procent. Ook in Rusland was een scherpe daling te zien. De totale wereldwijde verkoop nam daardoor met 0,2 procent af tot 1,54 miljoen auto’s.

PSA verkoopt meer dan 1 miljoen auto’s in Europa in H1 - Automobielmanagement.nl

PSA verkoopt meer dan 1 miljoen auto’s in Europa in H1

De Europese verkoop van het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste zes maanden van dit jaar het niveau van meer dan 1 miljoen auto’s overtroffen.

PSA verkoopt meer dan 1 miljoen auto’s in Europa in H1

In China ging de verkoop echter fors omlaag, zo maakte PSA dinsdag bekend.
De groepsverkoop in Europa klom met 7,4 procent tot bijna 1,06 miljoen voertuigen. De verkoop van het merk Peugeot ging met bijna 8 procent omhoog en die van Citroën met ruim 7 procent. Daarmee bereikte Citroën zijn beste verkoopresultaat in vijf jaar.

In Latijns-Amerika was sprake van een groei van 16,4 procent, maar in China en Zuidoost-Azië zakten de verkopen met 19,4 procent. Ook in Rusland was een scherpe daling te zien. De totale wereldwijde verkoop nam daardoor met 0,2 procent af tot 1,54 miljoen auto’s.