Dat staat in een rapport van British Telecom, de ‘Britse KPN’, en adviesbureau Frost & Sullivan over de gevolgen van nieuwe transportconcepten en technologische ontwikkelingen voor de automarkt. Volgens de onderzoekers spelen ook de toenemende kosten van het autorijden en het voortdurende zoeken naar een parkeerplaats een belangrijke rol bij de beslissing om geen (eigen) auto meer te bezitten.

"Die cijfers laten zien hoe het ‘Internet of Things’ de hele autosector om zal gooien. Traditionele autofabrikanten moeten opnieuw gaan nadenken over hun bedrijfsmodel en zich omvormen van autofabrikant naar aanbieder van mobiliteit. Het is daarbij van groot belang je vooral op de ‘always on’ generatie in te stellen,” zegt Hubertus van Roenne van BT. Dat ombouwen naar mobiliteit staat inmiddels inderdaad bij een groot aantal van de grote automerken bovenaan de agenda.