Miljardair wil Defender nieuw leven inblazen

De Britse miljardair Jim Ratcliffe wil de Land Rover Defender nieuw leven inblazen. Ratcliffe, schatrijk geworden met een chemisch bedrijf, praat daarover met Jaguar Land Rover dat de Defender begin dit jaar uit productie heeft genomen.

Eind januari liep bij Land Rover in Solihull bij Birmingham de laatste Defender van de band. Het model was 67 jaar ononderbroken in productie geweest, een absoluut record in de autowereld. Volgens JLR was het ondoenlijk de Defender nog aan te passen aan de steeds hogere eisen op het gebied van veiligheid en emissies.

Ratcliffe, die zelf één van de laatste Defenders heeft gekocht, denkt dat er toch toekomst is voor de roemruchte 4×4. Hij heeft nog niet duidelijk gemaakt of hij de intellectuele rechten van het model wil kopen of zelfs een productielijn op wil zetten, al dan niet met delen van de oude fabricagebanden. Ratcliffe is in ieder geval wel vast van plan weer nieuwe exemplaren van de aloude Defender te bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Miljardair wil Defender nieuw leven inblazen - Automobielmanagement.nl

Miljardair wil Defender nieuw leven inblazen

De Britse miljardair Jim Ratcliffe wil de Land Rover Defender nieuw leven inblazen. Ratcliffe, schatrijk geworden met een chemisch bedrijf, praat daarover met Jaguar Land Rover dat de Defender begin dit jaar uit productie heeft genomen.

Eind januari liep bij Land Rover in Solihull bij Birmingham de laatste Defender van de band. Het model was 67 jaar ononderbroken in productie geweest, een absoluut record in de autowereld. Volgens JLR was het ondoenlijk de Defender nog aan te passen aan de steeds hogere eisen op het gebied van veiligheid en emissies.

Ratcliffe, die zelf één van de laatste Defenders heeft gekocht, denkt dat er toch toekomst is voor de roemruchte 4×4. Hij heeft nog niet duidelijk gemaakt of hij de intellectuele rechten van het model wil kopen of zelfs een productielijn op wil zetten, al dan niet met delen van de oude fabricagebanden. Ratcliffe is in ieder geval wel vast van plan weer nieuwe exemplaren van de aloude Defender te bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding