Door de kosten vanwege ernstige problemen bij een toeleverancier in China daalde de uiteindelijke winst echter met 2,3 procent naar 420 miljoen.

"We zijn tevreden dat we in 2015/16 weer sterk gegroeid zijn onder moeilijke marktomstandigheden," aldus CEO dr. Rolf Breidenbach. "Het succes is het resultaat van onze systematische focus op innovatieve technologieën en producten voor de auto-industrie. Succesvolle nieuwe producten gebaseerd op complexe LED-technologie en innovatieve elektronische componenten stellen ons in staat om vooral te reageren op de belangrijkste megatrends zoals verbeteringen van de energie-efficiëntie en veiligheid."

Wereldwijd heeft Hella ongeveer 34.000 mensen in dienst, die werkzaam zijn in ruim honderd locaties in meer dan 35 landen. De onderneming staat in de top veertig van ’s werelds grootste automotive toeleveranciers en behoort tot de honderd grootste Duitse industriële bedrijven.