De onrust onder de dealers kwam tot uiting tijdens een regionale bijeenkomst in Newark waar Marc McNabb, één van de directeuren van Volkswagen Group of America, eigenlijk uitleg wilde geven over de uitvoering van het terugroep- en in sommige gevallen terugkoop programma voor de bij dieselgate betrokken auto’s. VW heeft een aantal van die bijeenkomsten gepland om de rond 650 dealers in de Verenigde Staten goed te informeren. Maar de 150 aanwezigen in Newark wilden vooral spreken over een regeling voor hun eigen – vooral financiële – problemen.

Steve Kalafer, die een grote Volkswagen-franchise bezit: "We raken gefrustreerd dat de onderneming nog steeds niets heeft meegedeeld over onze compensatie". McNabb deelde daarop mee dat er binnen het bedrijf hevige discussies over dat onderwerp aan de gang zijn. "We zijn zeker van plan met een eerlijke regeling te komen en zullen daarover binnen een maand een besluit nemen," zegde hij de Amerikaanse verkopers toe.