Van dat geld zou 194 miljoen naar consumenten gaan en 61 miljoen naar dealers. Denso betaalde vijf jaar geleden al 78 miljoen dollar boete wegens hetzelfde vergrijp.

In de compensatiezaken die tegen het Japanse bedrijf waren aangespannen stelden de advocaten van consumenten en dealers dat ze meer voor hun aankopen hadden betaald vanwege de prijsafspraken waarvoor Denso en een aantal andere grote autoleveranciers al in 2012 werden veroordeeld. In december besloten de klagers hun zaken te bundelen in twee klachten tegen Denso. De nu voorgestelde regeling moet nog wel worden goedgekeurd door een federale rechter.

Bij het kartel waren 44 ondernemingen betrokken die de laatste jaren voor 2,7 miljard dollar aan boetes hebben gekregen wegens de illegale afspraken. Ook in Europa en in enkele Aziatische landen lopen nog steeds onderzoeken voor dezelfde vergrijpen.