Fiat Chrysler verdacht van fraude met verkoopcijfers

Het Amerikaanse ministerie van justitie stelt een onderzoek in naar fraude met de verkoopcijfers door Fiat Chrysler Automobiles NV. Ook de beurstoezichthouder kijkt of FCA de regels heeft overtreden. Een woordvoerder van de autobouwer heeft de onderzoeken bevestigd.

De zaak is aan het rollen gebracht door een geding dat is aangespannen door een dealer van Fiat Chrysler in de VS. Die beschuldigt het autobedrijf er van dealers geld te hebben geboden om hogere verkoopcijfers naar buiten te brengen dan er in werkelijkheid is verkocht. In sommige gevallen zouden de eigenaren van de dealerbedrijven niet van die praktijken op de hoogte zijn geweest.

Sinds de overname van Chrysler door Fiat komt het concern voortdurend met nieuwe verkooprecords aandragen. De koers van FCA op Wall Street daalde met meer dan vijf procent nadat het nieuws was uitgelekt. Overigens zijn ook BMW en Mercedes-Benz in de VS beschuldigd van soortgelijke praktijken als waar het bij FCA om draait. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat Chrysler verdacht van fraude met verkoopcijfers - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler verdacht van fraude met verkoopcijfers

Het Amerikaanse ministerie van justitie stelt een onderzoek in naar fraude met de verkoopcijfers door Fiat Chrysler Automobiles NV. Ook de beurstoezichthouder kijkt of FCA de regels heeft overtreden. Een woordvoerder van de autobouwer heeft de onderzoeken bevestigd.

De zaak is aan het rollen gebracht door een geding dat is aangespannen door een dealer van Fiat Chrysler in de VS. Die beschuldigt het autobedrijf er van dealers geld te hebben geboden om hogere verkoopcijfers naar buiten te brengen dan er in werkelijkheid is verkocht. In sommige gevallen zouden de eigenaren van de dealerbedrijven niet van die praktijken op de hoogte zijn geweest.

Sinds de overname van Chrysler door Fiat komt het concern voortdurend met nieuwe verkooprecords aandragen. De koers van FCA op Wall Street daalde met meer dan vijf procent nadat het nieuws was uitgelekt. Overigens zijn ook BMW en Mercedes-Benz in de VS beschuldigd van soortgelijke praktijken als waar het bij FCA om draait. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding