Brexit nadelig voor auto-industrie Slowakije

Slowakije verwacht dat haar auto-industrie een gevoelige klap gaat krijgen van de Brexit.

Brexit nadelig voor auto-industrie Slowakije

Er wordt gevreesd voor een verlies van circa 4.000 banen en minder economische groei. Groot-Brittannië is de op 6 na grootste handelspartner van Slowakije. Lokale analisten vrezen dat de Britse economie in een recessie zal belanden en dat er meer handelsbarrières gaan ontstaan. Ook zal export als gevolg van devaluatie van de Britse pond ten opzichte van de euro lastiger worden.

Indirect zal de auto-industrie in Slowakije worden getroffen door afnemende economische groei bij haar belangrijkste handelspartners (Duitsland, Polen, Frankrijk en Nederland). In het Midden Europese land staan fabrieken van Kia, PSA en Volkswagen. Vorig jaar werden in Slowakije ruim 1 miljoen auto’s gebouwd. Jaguar Land Rover is van plan om in het land een fabriek te bouwen. De Brexit zal daar geen gevolgen voor hebben.

Brexit nadelig voor auto-industrie Slowakije - Automobielmanagement.nl

Brexit nadelig voor auto-industrie Slowakije

Slowakije verwacht dat haar auto-industrie een gevoelige klap gaat krijgen van de Brexit.

Brexit nadelig voor auto-industrie Slowakije

Er wordt gevreesd voor een verlies van circa 4.000 banen en minder economische groei. Groot-Brittannië is de op 6 na grootste handelspartner van Slowakije. Lokale analisten vrezen dat de Britse economie in een recessie zal belanden en dat er meer handelsbarrières gaan ontstaan. Ook zal export als gevolg van devaluatie van de Britse pond ten opzichte van de euro lastiger worden.

Indirect zal de auto-industrie in Slowakije worden getroffen door afnemende economische groei bij haar belangrijkste handelspartners (Duitsland, Polen, Frankrijk en Nederland). In het Midden Europese land staan fabrieken van Kia, PSA en Volkswagen. Vorig jaar werden in Slowakije ruim 1 miljoen auto’s gebouwd. Jaguar Land Rover is van plan om in het land een fabriek te bouwen. De Brexit zal daar geen gevolgen voor hebben.