Aanloopkosten drukken winst Volvo

Volvo Cars heeft in het tweede kwartaal weliswaar met 650 miljoen dollar drie keer zo veel operationele winst gedraaid dan een jaar eerder maar onder de streep heeft de Zweeds/Chinese autofabrikant veel last van de hoge kosten voor het aanpassen van haar fabrieken aan de nieuwe 90-serie.

Aanloopkosten drukken winst Volvo

Dat betekent dat de operationele marge daalde van 7,5 procent in het eerste kwartaal naar 5,8 procent in de afgelopen drie maanden. Volvo Cars verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 256.653 nieuwe personenauto’s, en dat is 11 procent meer dan een jaar eerder, waarbij vooral de XC90 alle verwachtingen overtreft.

De komst van de S90 en V90 zouden in de rest van dit jaar voor een verder succes moeten zorgen. "De getallen tonen aan dat het momentum rond Volvo Cars transformatie verder aan het opbouwen is. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2016 nieuwe records kunnen neerzetten voor de verkoop en de winstgevendheid," zegt een tevreden topman Hakan Samuelsson.

Aanloopkosten drukken winst Volvo - Automobielmanagement.nl

Aanloopkosten drukken winst Volvo

Volvo Cars heeft in het tweede kwartaal weliswaar met 650 miljoen dollar drie keer zo veel operationele winst gedraaid dan een jaar eerder maar onder de streep heeft de Zweeds/Chinese autofabrikant veel last van de hoge kosten voor het aanpassen van haar fabrieken aan de nieuwe 90-serie.

Aanloopkosten drukken winst Volvo

Dat betekent dat de operationele marge daalde van 7,5 procent in het eerste kwartaal naar 5,8 procent in de afgelopen drie maanden. Volvo Cars verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 256.653 nieuwe personenauto’s, en dat is 11 procent meer dan een jaar eerder, waarbij vooral de XC90 alle verwachtingen overtreft.

De komst van de S90 en V90 zouden in de rest van dit jaar voor een verder succes moeten zorgen. "De getallen tonen aan dat het momentum rond Volvo Cars transformatie verder aan het opbouwen is. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2016 nieuwe records kunnen neerzetten voor de verkoop en de winstgevendheid," zegt een tevreden topman Hakan Samuelsson.