Daarnaast wordt de productie getemperd vanwege de zomerdip in Europa en om de voorraden aan het eind van het jaar bij te stellen, aldus PSA. De tijdelijke stop komt bovenop de zomervakantie van drie weken die dit weekend is begonnen.

Voor rond de 3.000 werknemers van Poissy is technische werkloosheid aangevraagd. PSA meldde direct na de uitslag van het Britse EU-referendum al dat de Britse markt goed is voor 8,5 procent van de groepsverkopen. Van de 1.100 auto’s die momenteel dagelijks in Poissy van de band rollen zijn er ook 190 DS3’en met het stuur aan de rechterkant. De vakbonden vinden echter dat de directie van PSA veel te snel op de rem trapt. "Het is onmogelijk om nu al in te schatten welke gevolgen het Britse referendum zal hebben voor de autoverkopen," stellen zij in een verklaring.