Scania zet 400 miljoen opzij voor kartelboete

Scania zet alsnog 400 miljoen euro opzij voor een mogelijke boete vanwege het Europese truckkartel. De VW-dochter stelt daarbij wel dat het alle mogelijke rechtswegen zal bewandelen om zo’n boete te bestrijden.

Vorige week legde de Europese Commissie vier vrachtwagenfabrikanten, DAF, Iveco, Renault/Volvo en Scania’s zusterbedrijf MAN, een recordboete op van bijna drie miljard euro. De fabrikanten hebben 14 jaar lang verboden prijs- en andere afspraken gemaakt en bovendien de kosten voor invoering van milieuvriendelijker technieken op de klanten afgewenteld. Bij het kartel was ook Scania betrokken maar dat weigerde met de Commissie tot een deal te komen over de beschuldigingen en de boete. De Commissie deelde daarbij al mee dat de zaak tegen Scania nog altijd in onderzoek was. Om daarop vooruit te lopen neemt de vrachtautobouwer nu een reservering van 400 miljoen euro op in de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Scania zet 400 miljoen opzij voor kartelboete - Automobielmanagement.nl

Scania zet 400 miljoen opzij voor kartelboete

Scania zet alsnog 400 miljoen euro opzij voor een mogelijke boete vanwege het Europese truckkartel. De VW-dochter stelt daarbij wel dat het alle mogelijke rechtswegen zal bewandelen om zo’n boete te bestrijden.

Vorige week legde de Europese Commissie vier vrachtwagenfabrikanten, DAF, Iveco, Renault/Volvo en Scania’s zusterbedrijf MAN, een recordboete op van bijna drie miljard euro. De fabrikanten hebben 14 jaar lang verboden prijs- en andere afspraken gemaakt en bovendien de kosten voor invoering van milieuvriendelijker technieken op de klanten afgewenteld. Bij het kartel was ook Scania betrokken maar dat weigerde met de Commissie tot een deal te komen over de beschuldigingen en de boete. De Commissie deelde daarbij al mee dat de zaak tegen Scania nog altijd in onderzoek was. Om daarop vooruit te lopen neemt de vrachtautobouwer nu een reservering van 400 miljoen euro op in de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding