De winstmarge ging daarmee omhoog van 7,5 naar 9,3 procent. In Europa kwam GM uit op een winst van 100 miljoen terwijl een jaar geleden nog break-even werd gedraaid. Daarmee was Q2 het eerste kwartaal met zwarte cijfers in vier jaar tijd.

De omzet kwam op een nieuw record van 42,4 miljard dollar, elf procent meer dan in het tweede kwartaal van 2015. Het aantal afgeleverde auto’s bleef met 2,4 miljoen vrijwel op hetzelfde peil.

Topvrouw Mary Barra spreekt dan ook van een buitengewoon goed kwartaal voor General Motors. "Die resultaten zijn te danken aan sterke verkopen in de VS, record verkopen in China en een voortdurende focus op het verbeteren van de prestaties van onze wereldwijde activiteiten. We blijven ons richten op winstgevende groei en op het inzetten van onze technische ervaring om een leidende rol te spelen in de toekomst van de persoonlijke mobiliteit."

Wat aantal verkochte auto’s betreft kwam de VS uit op 1,44 miljoen. Het marktaandeel op de particuliere markt nam met 0,4 procentpunt toe, de grootste groei van enige autofabrikant. In Europa kwam Opel met 621.000 nieuwe voertuigen uit op zeven procent groei wat volgens GM beter was dan de Europese markt als geheel. China zette met 1,81 miljoen voertuigen een groei met 5,3 procent neer en blijft daarmee veruit de grootste nationale markt voor de Amerikaanse autofabrikant.