In juni lagen de verkopen zelfs weer bijna vijf procent hoger op 492.800 auto’s. "Die positieve prestatie ondanks moeilijke marktomstandigheden is een goed teken," denkt verkoopdirecteur Jürgen Stackmann.
In de Verenigde Staten moest VW over het halfjaar gezien bijna 15 procent inleveren. Met 149.000 auto’s neemt de VS echter maar een bescheiden plaats in. In Europa bleef VW met 891.300 nieuwe auto’s op precies hetzelfde peil als een jaar eerder, waarmee het Duitse merk het wel aanzienlijk slechter deed dan de markt als geheel. Zuid-Amerika, en dan vooral Brazilië, is zo langzamerhand een rampgebied voor VW want daar stortten de verkopen met 35 procent in. In China kan VW daarentegen met 1.392.300 nieuwe auto’s een sterke groei met meer dan zeven procent neerzetten.

Volgens Stackmann ‘onderstrepen de halfjaarcijfers het aanhoudende vertrouwen van de klanten in de producten van VW. Dat vormt een goede basis voor de tweede helft van het jaar.’ De verkoopdirecteur meldt verder dat met name de nieuwe Tiguan het uitstekend doet.

De bestelautotak van Volkswagen heeft eveneens een goed halfjaar achter de rug met een groei van zeven procent naar 238.000 afgeleverde voertuigen. Vooral de T-model reeks deed het uitstekend met een groei van bijna 13 procent. In Europa deden vooral Spanje, Italië en Frankrijk het uitstekend terwijl VW met haar bestelwagens in Noord-Amerika een groei van 22,5 procent neer kon zetten. In Azië liepen de verkopen echter met ruim vijf procent terug. Bestuurslid Bram Schot: "De cijfers laten zien dat er grote vraag is naar onze modellen bij de klanten en dat onze verkoopactiviteiten vruchten afwerpen. We werken er hard aan om deze gang van zaken ook in de tweede jaarhelft vast te houden."