De kwartaalomzet kwam bij Nissan uit op rond de 25 miljard dollar. "De cijfers verbloemen een belangrijke verbetering van de onderliggende business," zegt vice-president Joji Tagawa. Om de gevolgen van de sterke Yen op te vangen, wil Nissan naast verdere kostenbesparingen ook meer auto’s gaan bouwen in regio’s waar ze ook worden verkocht.
Nissan heeft in mei aangekondigd een belang van 34 procent te willen nemen in Mitsubishi dat door het schandaal financieel in zwaar weer terecht is gekomen. Mitsubishi rapporteerde eerder deze week dat het over het afgelopen kwartaal een verlies had geleden van 1,2 miljard Yen waarvan het overgrote deel rechtstreeks te maken had met de sjoemelproblemen. Op dit moment onderzoekt Nissan de boeken en verdere plannen van de nieuwe partner. Het bedrijf hoopt daarmee eind augustus klaar te zijn. Of de deal doorgaat, hangt af van de vraag of bij dat onderzoek onverwachte zaken opduiken.