Ford: lucht is er uit op Amerikaanse automarkt

Ford denkt dat het nu al enkele jaren durende herstel van de Amerikaanse automarkt is afgelopen. Ford voorspelt zelfs dat er dit jaar minder auto’s verkocht zullen worden dan het record van 17,47 miljoen van 2015 en dat de verkopen volgend jaar verder zullen dalen.

De uitgestelde vraag vanwege de recessie is nu volledig ingelopen en daarnaast zijn tweedehands auto’s de laatste tijd goedkoper en dus aantrekkelijker geworden. "We tuimelen niet van de berg af, maar de groei is er uit," aldus chief financial officer Robert Shanks tegenover Reuters. Zijn uitspraken leidden er toe dat het aandeel Ford op Wall Street ruim acht procent daalde.

Fords grote concurrenten General Motors en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaan nog wel uit van verdere groei van de autoverkopen in de VS. GM’s topvrouw Mary Barra voorspelde bij de halfjaarresultaten ‘aanhoudende groei.’ GM slaagt er ook nog steeds in de gemiddelde verkoopprijs voor haar auto’s verder te verhogen. Ook Sergio Marchionne van FCA denkt dat de vraag op een hoog niveau blijft wat ook zijn bedrijf de kans biedt hogere prijzen te vragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford: lucht is er uit op Amerikaanse automarkt - Automobielmanagement.nl

Ford: lucht is er uit op Amerikaanse automarkt

Ford denkt dat het nu al enkele jaren durende herstel van de Amerikaanse automarkt is afgelopen. Ford voorspelt zelfs dat er dit jaar minder auto’s verkocht zullen worden dan het record van 17,47 miljoen van 2015 en dat de verkopen volgend jaar verder zullen dalen.

De uitgestelde vraag vanwege de recessie is nu volledig ingelopen en daarnaast zijn tweedehands auto’s de laatste tijd goedkoper en dus aantrekkelijker geworden. "We tuimelen niet van de berg af, maar de groei is er uit," aldus chief financial officer Robert Shanks tegenover Reuters. Zijn uitspraken leidden er toe dat het aandeel Ford op Wall Street ruim acht procent daalde.

Fords grote concurrenten General Motors en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaan nog wel uit van verdere groei van de autoverkopen in de VS. GM’s topvrouw Mary Barra voorspelde bij de halfjaarresultaten ‘aanhoudende groei.’ GM slaagt er ook nog steeds in de gemiddelde verkoopprijs voor haar auto’s verder te verhogen. Ook Sergio Marchionne van FCA denkt dat de vraag op een hoog niveau blijft wat ook zijn bedrijf de kans biedt hogere prijzen te vragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding