De uitgestelde vraag vanwege de recessie is nu volledig ingelopen en daarnaast zijn tweedehands auto’s de laatste tijd goedkoper en dus aantrekkelijker geworden. "We tuimelen niet van de berg af, maar de groei is er uit," aldus chief financial officer Robert Shanks tegenover Reuters. Zijn uitspraken leidden er toe dat het aandeel Ford op Wall Street ruim acht procent daalde.

Fords grote concurrenten General Motors en Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaan nog wel uit van verdere groei van de autoverkopen in de VS. GM’s topvrouw Mary Barra voorspelde bij de halfjaarresultaten ‘aanhoudende groei.’ GM slaagt er ook nog steeds in de gemiddelde verkoopprijs voor haar auto’s verder te verhogen. Ook Sergio Marchionne van FCA denkt dat de vraag op een hoog niveau blijft wat ook zijn bedrijf de kans biedt hogere prijzen te vragen.