Dat is grotendeels te danken aan de overname van het Italiaanse Rhiag en het Amerikaanse autoglasbedrijf PGW. Recent heeft LKQ ook een distributeur van auto-onderdelen in België overgenomen en zijn zeven nieuwe Euro Car Parts vestigingen geopend.

De nettowinst van LKQ nam met bijna 18 procent toe naar 140,7 miljoen dollar. Op vergelijkbare basis nam de winst met 34 procent toe terwijl de vergelijkbare omzet 5,4 procent groeide. "Ondanks sterke cijfers vorig jaar en de gevolgen van de zachte winter in Noord-Amerika kwamen we voor onderdelen en diensten toch op een organische groei van een respectabele 5,4 procent uit. Dat toont de weerbarstigheid van onze operationele en diversificatie strategie aan," denkt topman Robert Wagman. De Europese activiteiten lieten mede door de inlijving van Rhiag ‘solide verbeteringen’ zien met over het eerste halfjaar gezien een omzetgroei van ruim 37 procent terwijl ook de winstmarge verder opgevoerd kon worden. Wagman is minder optimistisch voor de rest van dit jaar, mede omdat het in dollars rekenende bedrijf te maken krijgt met de gedaalde koers van het Britse pond.