Franse bezitters oude auto’s eisen schadevergoeding

De Franse automobilistenclub ‘Association 40 millions d’automobilistes’ gaat het rijverbod voor oude auto’s in Parijs voor de rechter bestrijden. De associatie heeft namens 50 betrokkenen een eis tot schadevergoeding ingediend.

Auto’s van voor 1 januari 1997 en bestelauto’s van voor 1 oktober dat jaar mogen op werkdagen van 8 tot 8 uur niet meer in het centrum van Parijs komen. De gemeente heeft dat verbod afgekondigd vanwege de regelmatig optredende zware luchtvervuiling in de Franse hoofdstad. Maar de associatie stelt dat het verbod ernstige problemen veroorzaakt voor de bezitters van dergelijke auto’s: "Voor al die automobilisten is het van kracht worden van de beperkingen een rem op hun mobiliteit die hen een niet-onbelangrijke schade berokkent. Ze kunnen hun auto niet meer gebruiken en verkopen betekent een belangrijk waardeverlies vanwege het simpele feit dat er sinds 1 juli verboden gelden," aldus voorzitter Daniel Quero.

Waardeverlies 

Volgens de associatie bedraagt dat waardeverlies voor deze 50 auto’s alleen al 35.000 euro. De bond wil dat bedrag nu via de rechter terug zien te vorderen en laat daarbij weten dat het al over meer dan 500 soortgelijke dossiers beschikt voor volgende rechtszaken. Quero: "We hebben besloten het in pakketjes van 50 tegelijk te doen om de juridische diensten niet te overbelasten."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse bezitters oude auto’s eisen schadevergoeding - Automobielmanagement.nl

Franse bezitters oude auto’s eisen schadevergoeding

De Franse automobilistenclub ‘Association 40 millions d’automobilistes’ gaat het rijverbod voor oude auto’s in Parijs voor de rechter bestrijden. De associatie heeft namens 50 betrokkenen een eis tot schadevergoeding ingediend.

Auto’s van voor 1 januari 1997 en bestelauto’s van voor 1 oktober dat jaar mogen op werkdagen van 8 tot 8 uur niet meer in het centrum van Parijs komen. De gemeente heeft dat verbod afgekondigd vanwege de regelmatig optredende zware luchtvervuiling in de Franse hoofdstad. Maar de associatie stelt dat het verbod ernstige problemen veroorzaakt voor de bezitters van dergelijke auto’s: "Voor al die automobilisten is het van kracht worden van de beperkingen een rem op hun mobiliteit die hen een niet-onbelangrijke schade berokkent. Ze kunnen hun auto niet meer gebruiken en verkopen betekent een belangrijk waardeverlies vanwege het simpele feit dat er sinds 1 juli verboden gelden," aldus voorzitter Daniel Quero.

Waardeverlies 

Volgens de associatie bedraagt dat waardeverlies voor deze 50 auto’s alleen al 35.000 euro. De bond wil dat bedrag nu via de rechter terug zien te vorderen en laat daarbij weten dat het al over meer dan 500 soortgelijke dossiers beschikt voor volgende rechtszaken. Quero: "We hebben besloten het in pakketjes van 50 tegelijk te doen om de juridische diensten niet te overbelasten."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding