Het inmiddels zes jaar bestaande bedrijf biedt autobezitters in Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken en Zweden de mogelijkheid online bij een aantal garages een offerte aan te vragen voor reparatie van hun auto. PSA, de koepel van Peugeot, Citroën en DS, zegt niet hoeveel het voor de aandelen heeft betaald maar laat wel weten dat het enkele tientallen miljoenen euro’s wil investeren in Autobutler. PSA stelt dat de acquisitie haar positie als ‘multi-brand aftermarkt dienstverlener’ versterkt voor zogenaamde ‘smart-buy klanten’ die de beste aanbieding zoeken. Ook past de aanwinst in de ‘Push to Pass’ strategie om de onderneming verder te digitaliseren en een grotere rol te laten spelen op het gebied van mobiliteit. De Franse autobouwer nam in dat kader een maand geleden al een belang in TravelerCar, een startup die ‘oplossingen’ aanbiedt op het gebied van parkeren en autohuur en die ook in ons land actief is.