Tesla (van Musk) zet overname Solar City (ook van Musk) door

Tesla Motors Inc, van Elon Musk, heeft laten weten dat het overeenstemming heeft bereikt met de fabrikant van zonnepanelen SolarCity, eveneens van Elon Musk, over een overname. De deal, voor een bedrag van circa 2,6 miljard dollar, betekent onder meer dat Tesla Motors er 30.000 werknemers bij krijgt.

Tesla (van Musk) zet overname Solar City (ook van Musk) door

Musk heeft bij beide door hem opgerichte bedrijven meer dan 20 procent van de aandelen in handen. De overeenkomst moet dan ook nog wel worden goedgekeurd door de andere aandeelhouders van beide bedrijven. Die moeten dan ook beslissen of er te veel sprake is van een verstrengeling van belangen door de overname.

Musk, die persoonlijk met het plan kwam om beide bedrijven samen te voegen, heeft laten weten dat hij niet persoonlijk betrokken is geweest bij het vaststellen van de overnameprijs. Hij wil met de fusie komen tot één gezamenlijk aanbod van transport, schone energie en de batterijen daarvoor. "Op deze manier hopen we het avontuur van een duurzame energiewereld te versnellen."

Opmerkelijk is wel dat zowel Tesla als SolarCity nog altijd verlies lijden en dus afhankelijk zijn van externe financiering. Overigens zal Tesla Motors Inc. aankomende woensdag cijfers over het tweede kwartaal en de eerste jaarhelft van 2016 bekend maken.

Tesla (van Musk) zet overname Solar City (ook van Musk) door - Automobielmanagement.nl

Tesla (van Musk) zet overname Solar City (ook van Musk) door

Tesla Motors Inc, van Elon Musk, heeft laten weten dat het overeenstemming heeft bereikt met de fabrikant van zonnepanelen SolarCity, eveneens van Elon Musk, over een overname. De deal, voor een bedrag van circa 2,6 miljard dollar, betekent onder meer dat Tesla Motors er 30.000 werknemers bij krijgt.

Tesla (van Musk) zet overname Solar City (ook van Musk) door

Musk heeft bij beide door hem opgerichte bedrijven meer dan 20 procent van de aandelen in handen. De overeenkomst moet dan ook nog wel worden goedgekeurd door de andere aandeelhouders van beide bedrijven. Die moeten dan ook beslissen of er te veel sprake is van een verstrengeling van belangen door de overname.

Musk, die persoonlijk met het plan kwam om beide bedrijven samen te voegen, heeft laten weten dat hij niet persoonlijk betrokken is geweest bij het vaststellen van de overnameprijs. Hij wil met de fusie komen tot één gezamenlijk aanbod van transport, schone energie en de batterijen daarvoor. "Op deze manier hopen we het avontuur van een duurzame energiewereld te versnellen."

Opmerkelijk is wel dat zowel Tesla als SolarCity nog altijd verlies lijden en dus afhankelijk zijn van externe financiering. Overigens zal Tesla Motors Inc. aankomende woensdag cijfers over het tweede kwartaal en de eerste jaarhelft van 2016 bekend maken.