Zuid-Korea verbiedt verkoop meeste VW-modellen

Zuid-Korea heeft de verkoop van 80 modellen van VW en haar zustermerken verboden. Het ministerie van milieu heeft de toelatingscertificaten ingetrokken vanwege dieselgate.

Eerder al schorste VW zelf de verkoop van de meeste gewraakte modellen op de Zuidkoreaanse markt op. Tegelijk hebben de justitiële autoriteiten in Seoel aan Volkswagen een boete van omgerekend 16 miljoen dollar opgelegd.

Volgens het ministerie is er bij de toelatingsdocumenten gefraudeerd met de emissie- en geluidsgegevens. "Goedkeuring verkrijgen op basis van vervalste papieren is een ernstige misdaad. We zullen dat streng aanpakken," aldus een verklaring. Eerder al werd één van de directeuren van VW Zuid-Korea gearresteerd vanwege zijn mogelijke rol bij de fraude terwijl een aantal van zijn collega’s werden opgeroepen voor een verhoor. Zuid-Korea pakt dieselgate en VW met die maatregelen tot nu toe strenger aan dan andere landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zuid-Korea verbiedt verkoop meeste VW-modellen - Automobielmanagement.nl

Zuid-Korea verbiedt verkoop meeste VW-modellen

Zuid-Korea heeft de verkoop van 80 modellen van VW en haar zustermerken verboden. Het ministerie van milieu heeft de toelatingscertificaten ingetrokken vanwege dieselgate.

Eerder al schorste VW zelf de verkoop van de meeste gewraakte modellen op de Zuidkoreaanse markt op. Tegelijk hebben de justitiële autoriteiten in Seoel aan Volkswagen een boete van omgerekend 16 miljoen dollar opgelegd.

Volgens het ministerie is er bij de toelatingsdocumenten gefraudeerd met de emissie- en geluidsgegevens. "Goedkeuring verkrijgen op basis van vervalste papieren is een ernstige misdaad. We zullen dat streng aanpakken," aldus een verklaring. Eerder al werd één van de directeuren van VW Zuid-Korea gearresteerd vanwege zijn mogelijke rol bij de fraude terwijl een aantal van zijn collega’s werden opgeroepen voor een verhoor. Zuid-Korea pakt dieselgate en VW met die maatregelen tot nu toe strenger aan dan andere landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding