Pirelli ziet omzet en winst dalen

Pirelli heeft in het eerste half jaar van 2016 een omzet geboekt van 2.97 miljard euro, dat is 6,6 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet uit de autobanden voor consumenten bedroeg 2,5 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg 405,6 miljoen euro, ongeveer 9,2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst liet een radicale daling zien van 196,5 miljoen euro in het eerste half jaar van 2015 naar 8,1 miljoen euro in het afgelopen half jaar. Deze daling van 95,9 procent was een uitvloeisel van de overname door ChemChina.

De hoeveelheid verkochte banden groeide met 1,9 procent.

Ook meldden Pirelli en zijn nieuwe zustermerk Aeolus goedkeuring te hebben gegeven aan de overdracht van 10% van de aandelen van Pirelli Industrial naar Aeolus en de overdracht van 80% van de aandelen van de autoactiviteiten van Aeolus naar Pirelli. Ook wordt het ChemChina onderdeel China National Tire & Rubber Co Ltd geintegreerd in Aeolus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pirelli ziet omzet en winst dalen - Automobielmanagement.nl

Pirelli ziet omzet en winst dalen

Pirelli heeft in het eerste half jaar van 2016 een omzet geboekt van 2.97 miljard euro, dat is 6,6 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet uit de autobanden voor consumenten bedroeg 2,5 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg 405,6 miljoen euro, ongeveer 9,2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst liet een radicale daling zien van 196,5 miljoen euro in het eerste half jaar van 2015 naar 8,1 miljoen euro in het afgelopen half jaar. Deze daling van 95,9 procent was een uitvloeisel van de overname door ChemChina.

De hoeveelheid verkochte banden groeide met 1,9 procent.

Ook meldden Pirelli en zijn nieuwe zustermerk Aeolus goedkeuring te hebben gegeven aan de overdracht van 10% van de aandelen van Pirelli Industrial naar Aeolus en de overdracht van 80% van de aandelen van de autoactiviteiten van Aeolus naar Pirelli. Ook wordt het ChemChina onderdeel China National Tire & Rubber Co Ltd geintegreerd in Aeolus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding