De Society of Motor Manufacturers and Traders komt tot 178.523 exemplaren, dat is 103 ofwel een kleine 0,1 procent meer dan een jaar eerder. Dat betekent echter wel dat de stevige groei van de afgelopen vier jaar er helemaal uit is.

Directeur Mike Hawes: "Na een gezond begin van 2016 en een record aantal nieuwe auto’s in 2015 vertoont de markt nu tekenen van een afkoeling. De automarkt is een vitaal onderdeel van de Britse economie en het is belangrijk dat de regering nu de economische omstandigheden realiseert die het vertrouwen van het bedrijfsleven en de consument ondersteunen. Met een lage rente, aantrekkelijke financieringen en prachtige nieuwe modellen heeft de markt de klanten nog altijd veel te bieden." Bij de cijfers valt verder aan te tekenen dat het veelal gaat om de aflevering van auto’s die al voor het referendum van 23 juni waren besteld.

Uit de cijfers blijkt eens te meer dat elektrisch rijden in Groot-Brittannië aan een opmars bezig is. In de afgelopen maand werden er 5.380 auto’s op de zogenaamde alternatieve brandstoffen op kenteken gezet, dat is bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Over de eerste zeven maanden kwam het aantal nieuwe EV’s (en andere ‘alternatieve’ auto’s) uit op 51.394, dat is ruim drie procent van alle verkochte nieuwe auto’s.