Die verkopen liggen daarmee wel 25 procent hoger dan een jaar eerder. De kwartaalomzet kwam met 1,27 miljard dollar dan ook 33 procent hoger uit. Bovendien werden er met 18.345 exemplaren 18 procent meer auto’s gebouwd dan een kwartaal eerder.

Tesla probeert de productie van de Model S verder op te voeren maar moet tegelijkertijd de Model X op gang krijgen. Bovendien komen er bij dat nieuwe model voortdurend kwaliteitsproblemen naar buiten, wat volgens de autofabrikant zelf komt omdat er te veel ultra-moderne technologie in is gepropt. Topman Elon Musk erkent de problemen: "We verkeerden de eerste zes maanden van dit jaar in een productiehel." Hij weet dat opnieuw onder meer aan problemen bij een leverancier ‘waar ik nu binnenkort zelf op bezoek ga.’ Volgens Musk zijn de zaken zo langzamerhand onder controle, wat ook blijkt uit het feit dat de helft van de productie in de laatste vier weken van het kwartaal werd gedraaid.

Musk blijft verder positief over autonoom rijdende Tesla’s, ondanks alle commotie na een dodelijk ongeval met één van die auto’s: "Volledig autonoom rijden komt veel sneller naar ontzettend veel mensen dan iedereen denkt. Wat wij in ontwikkeling hebben is adembenemend. Het neemt mijn adem weg."