Nedersaksen laat Volkswagen met rust

Nedersaksen zal Volkswagen niet voor de rechter slepen om één of andere schadevergoeding. “Er is geen juridische basis om compensatie of andere vergoedingen te eisen,” heeft minister-president Stephan Weil van de Duitse deelstaat verklaard.

Nedersaksen is de op één na grootste aandeelhouder van Volkswagen AG. Vorige week kondigde een andere deelstaat, Beieren, wel een rechtszaak tegen VW aan om vergoeding te eisen voor de verliezen die het pensioenfonds voor de ambtenaren heeft geleden door de koersval van VW na dieselgate. Maar Nedersaksen zal dat voorbeeld niet volgen, benadrukt Weil. "Er wordt geen enkele juridische actie overwogen." Voor VW overigens een welkome maar kleine troost want elders in de wereld, met name in de VS maar ook in Zuid-Korea en enkele Europese landen, lopen inmiddels wel rechtszaken wegens dieselgate.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nedersaksen laat Volkswagen met rust - Automobielmanagement.nl

Nedersaksen laat Volkswagen met rust

Nedersaksen zal Volkswagen niet voor de rechter slepen om één of andere schadevergoeding. “Er is geen juridische basis om compensatie of andere vergoedingen te eisen,” heeft minister-president Stephan Weil van de Duitse deelstaat verklaard.

Nedersaksen is de op één na grootste aandeelhouder van Volkswagen AG. Vorige week kondigde een andere deelstaat, Beieren, wel een rechtszaak tegen VW aan om vergoeding te eisen voor de verliezen die het pensioenfonds voor de ambtenaren heeft geleden door de koersval van VW na dieselgate. Maar Nedersaksen zal dat voorbeeld niet volgen, benadrukt Weil. "Er wordt geen enkele juridische actie overwogen." Voor VW overigens een welkome maar kleine troost want elders in de wereld, met name in de VS maar ook in Zuid-Korea en enkele Europese landen, lopen inmiddels wel rechtszaken wegens dieselgate.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding