Ferrari verkoopt 2.214 auto’s in kwartaal

Ferrari heeft in het tweede kwartaal 2.214 nieuwe auto’s verscheept, dat is acht procent meer dan een jaar eerder.

Vooral de 488 GTB en de 488 Spyder zijn populair. Van de 8-cylinder modellen werden er dan ook 16 procent meer verkocht. Daarnaast is Ferrari ook begonnen met het afleveren van de F12tdf waarvan er maar 799 gemaakt worden.

De kwartaalomzet van het tegenwoordige zelfstandige sportmerk nam met zes procent toe naar 811 miljoen euro terwijl de nettowinst met 97 miljoen 29 procent hoger uitkwam. Die winstgroei is deels te danken aan lagere belastingen vergeleken bij vorig jaar maar de winst stond weer onder druk door de kosten die ook Ferrari moest maken voor het oplossen van de problemen met Takata-airbags. De hogere omzet was voor een deel te danken aan het ‘customer personalisation’ programma, oftewel het specifiek afstemmen van auto’s op de wensen van de klant. Ferrari meldt daarbij ook dat de mix negatief beïnvloed werd doordat er relatief meer V8 dan V12 modellen beschikbaar zijn. Verder leverde de motorendivisie meer op door hogere huurinkomsten van andere F1 teams.

Ferrari werkt nu hard aan de lancering van de LaFerrari met open dak, waarvan de eerste foto’s begin vorige maand zijn gepubliceerd. Het nieuwe model, dat al van te voren is uitverkocht, zal worden gepresenteerd tijdens het komende Autosalon van Parijs. De LaFerrari krijgt een uitneembare hardtop van carbon-fiber en een soft-top ‘voor klanten en verzamelaars die weigeren om ook maar iets toe te geven op het plezier van rijden in de open lucht, zelfs aan het stuur van een supercar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari verkoopt 2.214 auto’s in kwartaal - Automobielmanagement.nl

Ferrari verkoopt 2.214 auto’s in kwartaal

Ferrari heeft in het tweede kwartaal 2.214 nieuwe auto’s verscheept, dat is acht procent meer dan een jaar eerder.

Vooral de 488 GTB en de 488 Spyder zijn populair. Van de 8-cylinder modellen werden er dan ook 16 procent meer verkocht. Daarnaast is Ferrari ook begonnen met het afleveren van de F12tdf waarvan er maar 799 gemaakt worden.

De kwartaalomzet van het tegenwoordige zelfstandige sportmerk nam met zes procent toe naar 811 miljoen euro terwijl de nettowinst met 97 miljoen 29 procent hoger uitkwam. Die winstgroei is deels te danken aan lagere belastingen vergeleken bij vorig jaar maar de winst stond weer onder druk door de kosten die ook Ferrari moest maken voor het oplossen van de problemen met Takata-airbags. De hogere omzet was voor een deel te danken aan het ‘customer personalisation’ programma, oftewel het specifiek afstemmen van auto’s op de wensen van de klant. Ferrari meldt daarbij ook dat de mix negatief beïnvloed werd doordat er relatief meer V8 dan V12 modellen beschikbaar zijn. Verder leverde de motorendivisie meer op door hogere huurinkomsten van andere F1 teams.

Ferrari werkt nu hard aan de lancering van de LaFerrari met open dak, waarvan de eerste foto’s begin vorige maand zijn gepubliceerd. Het nieuwe model, dat al van te voren is uitverkocht, zal worden gepresenteerd tijdens het komende Autosalon van Parijs. De LaFerrari krijgt een uitneembare hardtop van carbon-fiber en een soft-top ‘voor klanten en verzamelaars die weigeren om ook maar iets toe te geven op het plezier van rijden in de open lucht, zelfs aan het stuur van een supercar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding