Volvo doet het prima in de VS

Volvo heeft de laatste tijd veel succes op de Amerikaanse markt. In juli verkocht Volvo daar meer dan 50 procent meer auto’s dan een jaar eerder. De VS zijn daarmee voor het Zweedse merk inmiddels goed voor zo’n 20 procent van de wereldwijde verkopen.

In Europa doet Volvo het echter slechter dan de automarkt als geheel. Hier werden de afgelopen maand 20.500 nieuwe auto’s verkocht, dat is vrijwel even veel als vorig jaar juli terwijl de Europese automarkt blijft groeien.

De XC60 is bij Volvo in Europa het best verkochte model met de XC90 als snelste groeier. China is nu goed voor 6.200 auto’s waarvan de overgrote meerderheid in dat land zelf wordt gebouwd.

Alles bij elkaar kwam de afzet van Volvo vorige maand uit op 41.681 personenauto’s, een toename met ruim negen procent vergeleken bij een jaar eerder. Het autobedrijf tekent daarbij wel aan dat het alleen om de ‘retail’ verkopen aan particuliere eigenaren gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo doet het prima in de VS - Automobielmanagement.nl

Volvo doet het prima in de VS

Volvo heeft de laatste tijd veel succes op de Amerikaanse markt. In juli verkocht Volvo daar meer dan 50 procent meer auto’s dan een jaar eerder. De VS zijn daarmee voor het Zweedse merk inmiddels goed voor zo’n 20 procent van de wereldwijde verkopen.

In Europa doet Volvo het echter slechter dan de automarkt als geheel. Hier werden de afgelopen maand 20.500 nieuwe auto’s verkocht, dat is vrijwel even veel als vorig jaar juli terwijl de Europese automarkt blijft groeien.

De XC60 is bij Volvo in Europa het best verkochte model met de XC90 als snelste groeier. China is nu goed voor 6.200 auto’s waarvan de overgrote meerderheid in dat land zelf wordt gebouwd.

Alles bij elkaar kwam de afzet van Volvo vorige maand uit op 41.681 personenauto’s, een toename met ruim negen procent vergeleken bij een jaar eerder. Het autobedrijf tekent daarbij wel aan dat het alleen om de ‘retail’ verkopen aan particuliere eigenaren gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding