In West-Europa gingen de zaken een stuk slechter want hier moest VW de afgelopen maand 14 procent inleveren. Op de Duitse thuismarkt liep de schade zelfs op tot 16 procent. De Verenigde Staten laten een daling met ruim acht procent zien maar aan de andere kant kon VW in Mexico ruim 18 procent meer auto’s verkopen. De dieselproblemen lijken verder helemaal geen invloed te hebben in China want daar wist VW bijna 17 procent meer personenauto’s te verkopen dan in dezelfde maand vorig jaar. China is met ruim 180.000 auto’s inmiddels goed voor een derde van de wereldwijde afzet van VW.

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann vindt dat Volkswagen ‘een voorzichtige start heeft gemaakt met de tweede helft van het jaar’. Hij wijst er wel op dat juli dit jaar twee werkdagen minder telde dan vorig jaar. ‘’Een andere factor was het speciale effect door de algemene terughoudendheid op enkele belangrijke Europese markten door de veranderde economische omstandigheden.” Stackmann is wel zeer tevreden over de gang van zaken in China ‘waar we het belangrijke momentum vast weten te houden.’