Leverancier legt VW plat

Volkswagen heeft de productie in Wolfsburg en andere Duitse fabrieken deels stil moeten leggen omdat het een conflict heeft met een toeleverancier, de in Wolfsburg gevestigde groep Prevent, die daarom weigert onderdelen te leveren.

VW productie

Prevent levert VW via dochterondernemingen onder meer versnellingsbakken en stoelbekledingen. De Duitse fabrikant is echter in een diepgaand conflict verwikkeld met VW, dat inmiddels voor de rechter wordt uitgevochten.

VW heeft nu noodgedwongen voor meer dan 20 duizend werknemers arbeidstijdverkorting ingevoerd of aangevraagd. Daarbij gaat het onder meer om de Golf-fabrieken in Wolfsburg, de Passat-productie in Emmen en fabrieken in Braunschweig, Zwickau en Kassel. In de hoofdvestiging in Wolfsburg gaat het alleen al om 10 duizend man. VW weigert verder commentaar op berichten in de media.

Leverancier legt VW plat - Automobielmanagement.nl

Leverancier legt VW plat

Volkswagen heeft de productie in Wolfsburg en andere Duitse fabrieken deels stil moeten leggen omdat het een conflict heeft met een toeleverancier, de in Wolfsburg gevestigde groep Prevent, die daarom weigert onderdelen te leveren.

VW productie

Prevent levert VW via dochterondernemingen onder meer versnellingsbakken en stoelbekledingen. De Duitse fabrikant is echter in een diepgaand conflict verwikkeld met VW, dat inmiddels voor de rechter wordt uitgevochten.

VW heeft nu noodgedwongen voor meer dan 20 duizend werknemers arbeidstijdverkorting ingevoerd of aangevraagd. Daarbij gaat het onder meer om de Golf-fabrieken in Wolfsburg, de Passat-productie in Emmen en fabrieken in Braunschweig, Zwickau en Kassel. In de hoofdvestiging in Wolfsburg gaat het alleen al om 10 duizend man. VW weigert verder commentaar op berichten in de media.