Renault Kwid succes in India

De low-cost Renault Kwid, die net 3.500 euro kost, is een succes op de markt in India. In de eerste helft van dit jaar alleen al zijn er 56 duizend van verkocht waarmee Renault haar aandeel op de Indiase automarkt heeft opgevoerd van nog geen twee naar vier procent.

Renault Kwid

Het aantal bestellingen is zo groot dat de koper inmiddels maanden moet wachten op z’n auto. Dat betekent ook dat Renault er hard over denkt de productie op te voeren.

Het succes is welkom nieuws voor de Franse fabrikant die eerder de als Renault verkochte Dacia Logan in India zag floppen. Een latere poging met de Duster liep eerst goed, maar nu zakken ook de verkopen van dat model snel in. Al met al is de Kwid nu goed voor twee-derde van alle door de Renault groep in India verkochte auto’s.

Het succes in India betekent overigens niet dat Renault de supergoedkope Kwid ook in Europa gaat verkopen, want daar is voorlopig geen sprake van. De Europese markt is veel te gecompliceerd en de veiligheidseisen zijn ook te hoog om het met zo’n eenvoudig low-cost model te proberen, denkt men in Parijs. Wel zijn er concrete plannen om het model te introduceren in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen.

Renault Kwid succes in India - Automobielmanagement.nl

Renault Kwid succes in India

De low-cost Renault Kwid, die net 3.500 euro kost, is een succes op de markt in India. In de eerste helft van dit jaar alleen al zijn er 56 duizend van verkocht waarmee Renault haar aandeel op de Indiase automarkt heeft opgevoerd van nog geen twee naar vier procent.

Renault Kwid

Het aantal bestellingen is zo groot dat de koper inmiddels maanden moet wachten op z’n auto. Dat betekent ook dat Renault er hard over denkt de productie op te voeren.

Het succes is welkom nieuws voor de Franse fabrikant die eerder de als Renault verkochte Dacia Logan in India zag floppen. Een latere poging met de Duster liep eerst goed, maar nu zakken ook de verkopen van dat model snel in. Al met al is de Kwid nu goed voor twee-derde van alle door de Renault groep in India verkochte auto’s.

Het succes in India betekent overigens niet dat Renault de supergoedkope Kwid ook in Europa gaat verkopen, want daar is voorlopig geen sprake van. De Europese markt is veel te gecompliceerd en de veiligheidseisen zijn ook te hoog om het met zo’n eenvoudig low-cost model te proberen, denkt men in Parijs. Wel zijn er concrete plannen om het model te introduceren in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen.