VW legt conflict bij, productie hervat

Volkswagen heeft na een marathonoverleg dat 20 uur duurde het conflict met twee toeleveranciers van de Prevent Group bijgelegd. De twee bedrijven zijn inmiddels weer begonnen met het leveren van stoelbekleding en onderdelen voor versnellingsbakken waardoor de productie van de Golf en de Passat in Duitse fabrieken weer op gang kan komen.

VW was gedwongen zes fabrieken in Duitsland stil te zetten omdat twee bedrijven van de Prevent Group, Car Trim en ES Automobilguss, wegens een hoog opgelopen meningsverschil weigerden onderdelen te leveren.

 VW had inmiddels ook voor duizenden werknemers arbeidstijdverkorting aangevraagd. Het conflict draaide om het door VW opzeggen van een contract met Car Trim dat een waarde vertegenwoordigt van een half miljard euro.

Omdat het stopzetten van de leveringen de autobouwer tientallen miljoenen dreigde te kosten, werd de hele nacht van maandag op dinsdag door onderhandeld om tot een vergelijk te komen. ‘’De leveranciers beginnen op korte termijn weer te leveren. De betrokken fabrieken bereiden een gestaag herstel van de productie voor,” zei VW daarna in een korte verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW legt conflict bij, productie hervat - Automobielmanagement.nl

VW legt conflict bij, productie hervat

Volkswagen heeft na een marathonoverleg dat 20 uur duurde het conflict met twee toeleveranciers van de Prevent Group bijgelegd. De twee bedrijven zijn inmiddels weer begonnen met het leveren van stoelbekleding en onderdelen voor versnellingsbakken waardoor de productie van de Golf en de Passat in Duitse fabrieken weer op gang kan komen.

VW was gedwongen zes fabrieken in Duitsland stil te zetten omdat twee bedrijven van de Prevent Group, Car Trim en ES Automobilguss, wegens een hoog opgelopen meningsverschil weigerden onderdelen te leveren.

 VW had inmiddels ook voor duizenden werknemers arbeidstijdverkorting aangevraagd. Het conflict draaide om het door VW opzeggen van een contract met Car Trim dat een waarde vertegenwoordigt van een half miljard euro.

Omdat het stopzetten van de leveringen de autobouwer tientallen miljoenen dreigde te kosten, werd de hele nacht van maandag op dinsdag door onderhandeld om tot een vergelijk te komen. ‘’De leveranciers beginnen op korte termijn weer te leveren. De betrokken fabrieken bereiden een gestaag herstel van de productie voor,” zei VW daarna in een korte verklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding