Rekening VW in de VS loopt verder op

De Amerikaanse eigenaren van 85 duizend duurdere Volkswagens, Audi’s en Porsche’s met een drie liter dieselmotor waarmee gesjoemeld is, mogen eisen dat VW hun auto terug koopt. Dat kan VW nog eens miljarden kosten, bovenop de 15,3 miljard dollar aan compensatie en boetes die al met de Amerikaanse autoriteiten is afgesproken.

Een districtsrechter in San Francisco heeft bevolen dat VW onderhandelingen begint met het ministerie van justitie over de 85 duizend grotere auto’s die niet bij het eerdere akkoord zijn betrokken. VW wilde voor die auto’s een technische oplossing aanbieden maar daar gaat de rechter voorshands niet mee akkoord.

Verder heeft VW in de VS na lange onderhandelingen ook overeenstemming bereikt met 650 dealers die compensatie eisten voor de geleden schade, vooral omdat ze met onverkoopbare dieselmodellen bleven zitten. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van maar liefst 1,2 miljard dollar gaat.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rekening VW in de VS loopt verder op - Automobielmanagement.nl

Rekening VW in de VS loopt verder op

De Amerikaanse eigenaren van 85 duizend duurdere Volkswagens, Audi’s en Porsche’s met een drie liter dieselmotor waarmee gesjoemeld is, mogen eisen dat VW hun auto terug koopt. Dat kan VW nog eens miljarden kosten, bovenop de 15,3 miljard dollar aan compensatie en boetes die al met de Amerikaanse autoriteiten is afgesproken.

Een districtsrechter in San Francisco heeft bevolen dat VW onderhandelingen begint met het ministerie van justitie over de 85 duizend grotere auto’s die niet bij het eerdere akkoord zijn betrokken. VW wilde voor die auto’s een technische oplossing aanbieden maar daar gaat de rechter voorshands niet mee akkoord.

Verder heeft VW in de VS na lange onderhandelingen ook overeenstemming bereikt met 650 dealers die compensatie eisten voor de geleden schade, vooral omdat ze met onverkoopbare dieselmodellen bleven zitten. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van maar liefst 1,2 miljard dollar gaat.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding