Conflict kost VW 22.000 auto’s

Door het hoog opgelopen conflict met toeleveranciers van de Prevent Groep heeft Volkswagen al met al 22.000 Golf-en en Passats minder kunnen produceren. Dat betekent dat de schade meer dan 100 miljoen euro bedraagt.

Begin vorige week moest VW de productie in zeven Duitse fabrieken stil leggen wegens een tekort aan stoelzittingen, onderdelen voor versnellingsbakken en ander materiaal. Voor duizenden werknemers werd ook arbeidstijdverkorting aangevraagd. Dat kwam omdat Car Trim en ES Automobilguss, beide behorend tot de Prevent Groep, weigerden te leveren wegens een conflict over het opzeggen van een contract. Het meningsverschil is inmiddels na marathon onderhandelingen bijgelegd, de toeleveranciers leveren weer en bij VW is de productie weer volledig hervat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Conflict kost VW 22.000 auto’s - Automobielmanagement.nl

Conflict kost VW 22.000 auto’s

Door het hoog opgelopen conflict met toeleveranciers van de Prevent Groep heeft Volkswagen al met al 22.000 Golf-en en Passats minder kunnen produceren. Dat betekent dat de schade meer dan 100 miljoen euro bedraagt.

Begin vorige week moest VW de productie in zeven Duitse fabrieken stil leggen wegens een tekort aan stoelzittingen, onderdelen voor versnellingsbakken en ander materiaal. Voor duizenden werknemers werd ook arbeidstijdverkorting aangevraagd. Dat kwam omdat Car Trim en ES Automobilguss, beide behorend tot de Prevent Groep, weigerden te leveren wegens een conflict over het opzeggen van een contract. Het meningsverschil is inmiddels na marathon onderhandelingen bijgelegd, de toeleveranciers leveren weer en bij VW is de productie weer volledig hervat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding