Michelin koopt fabrikant tweewieler-banden

Michelin heeft de Braziliaanse fabrikant van banden voor fietsen en motorfietsen Levorin overgenomen.

Het in 1943 opgerichte familiebedrijf richt zich tot nu toe vooral op ‘het forensensegment’ in Brazilië zelf maar Michelin wil er gebruik van maken om haar positie op de internationale markt voor tweewielerbanden te versterken. Levorin haalde vorig jaar een omzet van 135 miljoen euro en biedt werk aan 2.000 mensen in fabrieken in Sao Paulo en Manaus.

"Deze overname heeft twee strategische doelen. In de eerste plaats onze aanwezigheid in Brazilië versterken en tegelijk de wereldwijde ontwikkeling van banden voor tweewielers uitbouwen om zo krachtiger te staan in dit belangrijke en groeiende segment. Dit vult het huidige bandenaanbod van Michelin prima aan," verklaart het Franse bandenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Michelin koopt fabrikant tweewieler-banden - Automobielmanagement.nl

Michelin koopt fabrikant tweewieler-banden

Michelin heeft de Braziliaanse fabrikant van banden voor fietsen en motorfietsen Levorin overgenomen.

Het in 1943 opgerichte familiebedrijf richt zich tot nu toe vooral op ‘het forensensegment’ in Brazilië zelf maar Michelin wil er gebruik van maken om haar positie op de internationale markt voor tweewielerbanden te versterken. Levorin haalde vorig jaar een omzet van 135 miljoen euro en biedt werk aan 2.000 mensen in fabrieken in Sao Paulo en Manaus.

"Deze overname heeft twee strategische doelen. In de eerste plaats onze aanwezigheid in Brazilië versterken en tegelijk de wereldwijde ontwikkeling van banden voor tweewielers uitbouwen om zo krachtiger te staan in dit belangrijke en groeiende segment. Dit vult het huidige bandenaanbod van Michelin prima aan," verklaart het Franse bandenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding