Het lab wordt gebruikt voor het identificeren en testen van innovatieve informatie-technologie oplossingen, omschrijft Porsche. Het biedt daarbij een platform voor samenwerking met technologie-bedrijven, start-ups en de wetenschappelijke wereld.

"We komen met dit initiatief in het kader van de diepgaande veranderingen in de sector. Digitale transformatie raakt elk onderdeel van de onderneming, interne processen, de interactie met de klanten en onze producten en diensten. Auto’s worden meer en meer onderdeel van een netwerk en de mobiliteitsconcepten zijn veranderd, wat leidt tot een revolutie in de auto-industrie en nieuwe concurrentie in ’t spel brengt. In deze omgeving wil Porsche het meest innovatieve merk worden bij exclusieve en dynamische mobiliteit," aldus Lutz Meschke, lid van de raad van bestuur voor financiën en IT.

Het Porsche Digital Lab is gevestigd in de wijk Friedrichshain. Er werken verschillende teams van Porsche en IT-consultant MHP die elk onderzoeken hoe Porsche de vele innovaties op technologisch gebied kan omzetten in praktische oplossingen. Porsche heeft mede voor Berlijn gekozen vanwege de aanwezigheid van vele innovatieve start-ups.