Eén op de vier nieuwe auto’s is een SUV

Eén op de vier in Europa verkochte nieuwe auto’s is een SUV. In de afgelopen maand werden er daarvan ook weer 12 procent meer verkocht dan een jaar eerder.

Eén op de vier nieuwe auto’s is een SUV

Topmodel binnen dat segment is de Nissan Qashqai waarvan er in juli weer 18.373 werden verkocht. Dat is echter wel 7 procent minder dan vorige jaar in die maand, meldt analist Jato Dynamics. Dat de Nissan terrein verliest, komt vooral door de reeks nieuwe modellen die op de markt zijn verschenen. Zo worden er van de Hyundai Tuscon vijf keer zo veel verkocht als in juli 2015, verdubbelden de verkopen van de Renault Kadjar en deed ook de nieuwe Kia Sportage het uitstekend.

Volvo doet het goed 

Bij de middelgrote SUV’s blijft de Volvo XC60 marktleider, voor de Audi Q5 en de BMW X3. Ook in het segment groot staat Volvo aan kop met de XC90 gevolgd door de BMW X5, de Mercedes GLE, Audi Q7 en Range Rover Sport.

Eén op de vier nieuwe auto’s is een SUV - Automobielmanagement.nl

Eén op de vier nieuwe auto’s is een SUV

Eén op de vier in Europa verkochte nieuwe auto’s is een SUV. In de afgelopen maand werden er daarvan ook weer 12 procent meer verkocht dan een jaar eerder.

Eén op de vier nieuwe auto’s is een SUV

Topmodel binnen dat segment is de Nissan Qashqai waarvan er in juli weer 18.373 werden verkocht. Dat is echter wel 7 procent minder dan vorige jaar in die maand, meldt analist Jato Dynamics. Dat de Nissan terrein verliest, komt vooral door de reeks nieuwe modellen die op de markt zijn verschenen. Zo worden er van de Hyundai Tuscon vijf keer zo veel verkocht als in juli 2015, verdubbelden de verkopen van de Renault Kadjar en deed ook de nieuwe Kia Sportage het uitstekend.

Volvo doet het goed 

Bij de middelgrote SUV’s blijft de Volvo XC60 marktleider, voor de Audi Q5 en de BMW X3. Ook in het segment groot staat Volvo aan kop met de XC90 gevolgd door de BMW X5, de Mercedes GLE, Audi Q7 en Range Rover Sport.