Marchionne lonkt naar Samsung

Sergio Marchionne, de welbespraakte topman van Fiat Chrysler Automobiles, ziet wel wat in strategische samenwerking met Samsung.

"We hebben een uitstekende relatie met Samsung, zowel als een leverancier als als potentiële strategische partner. Ik ga prima om met vice-chairman Lee Jae Yong van Samsung Electronics omdat we beiden in het bestuur van Exor S.p.A zitten," aldus Marchionne in een interview met Bloomberg.

Een eerste stap zou zijn dat Samsung FCA’s onderdelenbusiness Magneti Marelli over zou nemen. Volgens diverse bronnen verkeren onderhandelingen daarover in een vergevorderd stadium. Samsung is vooral geïnteresseerd in de activiteiten op het gebied van verlichting, entertainment en telematics maar zou ook het hele Marelli over kunnen nemen. Lee komt één dezer dagen ook naar Europa, niet alleen voor een bestuursvergadering van Exor – de investeringsmaatschappij van de ‘Fiat’-familie Agnelli – maar ook om over Marelli te praten. Marchionne wil op zijn beurt verder niets zeggen over mogelijke gesprekken. "We praten met verschillende potentiële kopers voor Magneti Marelli."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Marchionne lonkt naar Samsung - Automobielmanagement.nl

Marchionne lonkt naar Samsung

Sergio Marchionne, de welbespraakte topman van Fiat Chrysler Automobiles, ziet wel wat in strategische samenwerking met Samsung.

"We hebben een uitstekende relatie met Samsung, zowel als een leverancier als als potentiële strategische partner. Ik ga prima om met vice-chairman Lee Jae Yong van Samsung Electronics omdat we beiden in het bestuur van Exor S.p.A zitten," aldus Marchionne in een interview met Bloomberg.

Een eerste stap zou zijn dat Samsung FCA’s onderdelenbusiness Magneti Marelli over zou nemen. Volgens diverse bronnen verkeren onderhandelingen daarover in een vergevorderd stadium. Samsung is vooral geïnteresseerd in de activiteiten op het gebied van verlichting, entertainment en telematics maar zou ook het hele Marelli over kunnen nemen. Lee komt één dezer dagen ook naar Europa, niet alleen voor een bestuursvergadering van Exor – de investeringsmaatschappij van de ‘Fiat’-familie Agnelli – maar ook om over Marelli te praten. Marchionne wil op zijn beurt verder niets zeggen over mogelijke gesprekken. "We praten met verschillende potentiële kopers voor Magneti Marelli."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding